Nya Vardagslånet för oväntade utgifter
 1. Vad är grundkraven för att få ett lån?
  • Minst 20år fyllda
  • Svenskt personnummer
  • Svensk folkbokföringsadress
  • BankID
  • Årsinkomst minst 120 000kr/år brutto
  • Svenskt bankkontonummer
  • Ingen skuld hos Kronofogdemyndigheten
  • Du är inte en PEP
 2. Vad har Fairlo för ränta?
  Fairlo gör inte skillnad på person och person, alla får en fast ränta på 2,16% per månad dvs 26%/år. Du betalar enbart ränta för den tid du nyttjar lånet, alltså 0.08%/dag. Inga andra avgifter. Den effektiva räntan blir alltid 29,33% per år.
 3. Hur snabbt får jag pengarna?
  Utbetalning sker alla dagar 7-22 och pengarna finns på ditt konto inom 15 min om du har: SEB, Swedbank, Handelsbanken, Nordea eller Danske Bank. Resterande banker: Beviljat lån vardag före 13.00 pengarna på kontot samma dag. Beviljat lån efter 13.00, pengarna på kontot nästkommande bankdag.
 4. Hur många lån kan jag ta?
  Du kan ha ett lån i taget hos oss, för att ta ett nytt måste ditt befintliga lån hos oss först vara avslutat.
 5. Varför fick inte jag ett lån?
  Den vanligaste anledningen är att du redan har ett lån hos oss. Andra anledningar kan vara att du har en obetald skuld till Kronofogdemyndigheten, saknar registrerad inkomst eller har för många betalningsanmärkningar.
 6. Tar ni en kreditupplysning?
  Vi gör en kreditupplysning dock använder vi inte UC utan vi använder Creditsafe och andra datakällor som inte syns hos andra banker. Vi har hög integritetspolicy och all info du delar med dig till oss stannar mellan oss.
 7. Vad finns det för avgifter?
  Inga andra avgifter än ränta tillkommer, dock kan avgifter tas ut vid försenad inbetalning eller utebliven betalning se vår prislista här.

  • Uppläggningsavgift
   0 kr
  • Aviavgift
   0 kr
  • Autogiroavgift
   0 kr
  • Fast ränta på lånet
   26% / År (0.07% per dag)
  • Dröjsmålsränta
   26% / År
  • Förseningsavgift
   120 kr
  • Påminnelseavgift
   60 kr
  • Inkassoavgift
   180 kr
  • Övriga kostnader
   Vid överlämnande av kredit till kronofogden tillkommer ytterligare lagstadgade avgifter.
 8. Student, sjukskriven eller saknar ett fast jobb?
  Fairlo är ett litet humant lån. Vi gör ingen skillnad på person och person och inte heller på din situation. När du ansöker så gör vi en helhetsbedömning, tittar på din återbetalningsförmåga och beviljar i enlighet med vår filosofi om Responsible Lending.
 9. Kan jag betala av lånet när jag vill?
  Ja. Du betalar då enbart ränta för den period du nyttjat lånet. Inga andra avgifter tillkommer. Detta gör du med ett klick på “Mina Sidor”.
 10. Vad är Fairloskolan?
  Beroende på vår samlade kreditbedömning kan du behöva göra Fairloskolan för att få ditt lånebelopp utbetalt. Fairloskolan är en video på 1 minut som följs av tre frågor. Enkel, kul och nyttig. Mer makt åt folket!
 11. Varför måste jag göra Fairloskolan?
  Kunskap är makt.
 12. Kan jag ångra mitt lån?
  Glöm gamla regler. Hos Fairlo har du evig ångertid. Du kan när som helst säga upp lånet och då enbart betala ränta för den period du nyttjat lånet. Inga andra avgifter tillkommer. Detta gör du på “Mina Sidor”.
 13. Kommer ni höja räntan på mitt lån?
  Det gör vi inte. Fairlo är det mest transparenta lånet för små summor. Vi är tydliga med det i både de allmänna villkoren samt i ditt låneavtal. Där framgår att Fairlo inte har rätt att ändra räntan eller lånevillkoren till låntagarens nackdel. Vi har bara rätt att sänka räntan.
 14. Vilka alternativ finns vid återbetalning?
  När du blir beviljad ett lån så läggs det upp ett autogiromedgivande per automatik, vilket tar ca 2 arbetsdagar. Återbetalning kan enbart ske via autogiro.
 15. Kan jag få utbetalt på konto som inte är mitt?
  Nej, vi kan bara betala ut pengarna till ditt konto.
 16. Dra autogiro från ett konto som inte är mitt?
  Nej, kontot som pengarna ska dras ifrån måste tillhöra dig. Du kan själv ändra konto för autogiro på Mina sidor.
 17. Kan jag ändra i min amorteringsplan?
  Ja, du kan när som helst, helt kostnadsfritt, ändra i din amorteringsplan. Detta gör du med ett klick på “Mina Sidor”.
 18. Kan jag ändra förfallodatum på mina månadsbetalningar?
  Ja, du kan när som helst, med ett klick, gå in på “Mina Sidor” och ändra förfallodatum till slutet på månaden istället.
 19. Kan jag göra ränteavdrag på mitt lån hos Fairlo?
  Fairlo rapporterar automatiskt in dina räntekostnader till skatteverket. Så du behöver inte tänka på det. Om du sen är berättigad till ränteavdrag är upp till skatteverket att bedöma. Här kan du läsa mer om det: Ränteavdrag
 20. Vad är PEP?
  En person i politiskt utsatt ställning (Politically Exposed Person – PEP) är en person som har eller har haft viktiga offentliga funktioner i en stat eller i en internationell organisation. Med viktiga offentliga funktioner avses bland annat statschefen, riksdagsledamöter, statsministern och övriga ministrar i regeringskansliet, domare i Högsta domstolen och Högsta förvaltningsdomstolen, riksrevisorerna, Riksbankens direktion, ambassadörer, höga officerare (general, generallöjtnant, generalmajor, amiral, viceamiral och konteramiral), VD eller styrelseledamot i statsägda företag eller en person i ledningen i en internationell organisation (styrelseledamöter, generalsekreterare med flera).
 21. Kan jag betala via avi?
  Fairlo är 100% digitalt och vi skickar inte ut några inbetalningskort via papper. Återbetalning sker via autogiro ifrån ditt konto som du valt. Vill du byta konto, gör du det via Mina sidor.
 22. Skickar ni hem något brev?
  Fairlo är 100% digitalt och miljövänligt, vi försöker att minimera pappersbrev i den mån vi kan. En upplysningskopia skickas till din Kivra alt bokföringsadress. All kommunikation från Fairlo sker digitalt. Dock kan förseningsbrev komma att skickas per fysisk post i enlighet med lagstiftning.