Fairlo

Om Oss

Jimmy och Shamon som barn
Jimmy och Shamon som barn

Vårt ursprung

Historien om Fairlo började hos en familj i Syrien för drygt trettio år sedan. Efter en tid av oroligheter i hemlandet flydde skolbarnen och tillika Fairlo-grundarna Jimmy och Shamon Hanna tillsammans med sin familj till Sverige. Det nya landet var stabilt och tryggt, men de ekonomiska utmaningarna blev många.


När pojkarna blev äldre gjorde familjens ekonomiska situation det svårt för dem att delta i aktiviteter utanför skolan. Pojkarnas mamma, som önskade sönerna en bra barndom, tog ut ett litet lån för att finansiera barnens konstnärliga drömmar.


Det som till en början verkade som en okej deal från en välkänd bank visade sig snabbt vara en oschysst deal där avbetalningsplanen gjorde att lånet blev dyrare för varje månad. Ett fulspel som gjorde det allt svårare för familjen att betala tillbaka lånet.


Erfarenheter som dessa har legat till grund för allt som Jimmy och Shamon velat skapa med Fairlo. Under uppväxtåren var det när familjen var som mest utsatt, och hade minst möjligheter att säga emot, som bankerna hade pressat dem som mest.


Fairlo finns till för att göra det tryggare och enklare att sköta sin privatekonomi, oavsett om det är via ett lån eller andra tjänster som Fairlo erbjuder.


Sedan starten 2016 arbetar vi därför dagligen med att skapa tjänster som ska vara ärliga och lätta att förstå. Utan finstilta villkor och utan överraskningar. Allt för att du ska kunna fatta så bra beslut som möjligt när du verkligen behöver det.


Välkommen!

Medarbetare på Fairlo visar något

Innovationen bakom en schysst ränta

Vi tror på en schysst värld, även när det gäller pengar. En värld där relationer bygger på en ömsesidig respekt och en tro på att ärlighet varar längst. Därför har vi skapat ett helt nytt sätt för människor att låna pengar på. Där varje del i resan har innoverats fram baserat på vår värdegrund. Inte minst hur vi tar betalt:


Bara ränta inget annat

Vi har inga decimaler och inte heller några avgifter. Du betalar aldrig mer än det du faktiskt använder - någonsin.


Räntan är lika för alla

Du som vill bli kund hos oss får samma ränta oavsett vad du heter i efternamn, hur mycket sparkapital du har eller hur länge du varit kund hos oss.


Transparens är fair, inte överraskningar

Du ser din faktiska ränta och kreditens totala kostnad innan du ens ansöker.


Effektivare och snällare

Även om Fairlos lånetjänst har en högre tillgänglighet och smidigare upplevelse så blir den effektiva räntan lägre än andra krediter.


Hållbar återbetalning

Unik innovation som automatiskt ser till att du alltid har en hållbar återbetalningsplan oavsett hur och när du lånar och oavsett hur du väljer att återbetala.

Mer om Fairlo Levla

Fairlo bygger på filosofin om att du som kund ska kunna äga din ekonomiska situation fullt ut. För att förbättra din finansiella hälsa vill vi ge dig möjlighet att själv påverka dina lånevillkor. Därför har vi, som första långivare någonsin, valt att helt öppet och transparent redovisa vårt kreditregelverk till alla våra befintliga kunder. Det gör vi genom tjänsten Fairlo Levla som bygger på att vi, tillsammans, hjälps åt att förbättra din finansiella hälsa. Det innebär att du är delaktig i varje steg av resan mot att skapa en schysstare värld, även när det gäller pengar. Du ser alltid exakt vad du behöver göra för att förbättra din finansiella hälsa och därmed också dina lånevillkor. Genom att följa stegen får du möjlighet att sänka din ränta och öka ditt låneutrymme. Levla, helt enkelt.

Läs mer om hur du kan levla